Vés al contingut
Actualitat_Sinergia Social

Actualitat

Treballant per prosperar en un entorn BANI

El context en què vivim ha passat d’un entorn VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity and Ambiguity), és a dir, Volàtil, Incert, Complex i Ambigu, a un nou concepte que s’ajusta més al caos actual. Els entorns BANI (Brittle, Anxious, Nonlinear, Incomprehensible) fan referència a moments trencadissos o fràgils, ansiosos, no lineals i incomprensibles.

Ampliem l'oferta residencial per a persones grans amb un model familiar

El passat 12 de gener es van iniciar els treballs d’adaptació del terreny que acollirà la futura residència per a persones grans de la població de Castellnou de Seana, a Lleida, i que serà gestionada per la Fundació Persona i Valors. L’Ajuntament de Castellnou de Seana va formalitzar al mes de novembre la cessió dels terrenys municipals a la Fundació per edificar el nou centre geriàtric. La cessió s'ha formalitzat per 50 anys, amb l’opció de 25 més prorrogables.

Impacte ambiental i sostenibilitat

A Sinergia Social treballem dia a dia per a millorar el nostre impacte ambiental i promoure la sostenibilitat dins dels nostres centres i serveis de les entitats que formen part del grup.

Som conscients que la nostra activitat també genera un impacte en el medi ambient i, per tant, portem més de 20 anys, des del 2003, fent accions mediambientals, que s'emmarquen en un pla de sostenibilitat ambiental i que revisem anualment a través del: Pla del Medi Ambient. 

Celebrem el Dia de la Diversitat Cultural amb un dinar de plats del món

El 16 de maig vam fer un dinar, a la Seu de Sinergia Social, per celebrar el Dia de la Diversitat Cultural (que se celebra el 21 de maig a tot el món). Aquell dia, cadascú va portar un plat típic (primer, segon o postres) de la seva regió. Generant un espai de trobada, entre totes les persones treballadores dels diferents departaments i degustant una gran varietat de plats deliciosos i diversos.

 

El primer Butlletí de la Coordinadora Sinergia Social

Avui reps el primer Butlletí de la Coordinadora Sinergia Social, que neix amb l’objectiu d’esdevenir un espai més de comunicació entre totes les entitats membres. El Butlletí pretén informar dels projectes, serveis, formacions i novetats de les entitats i expressar punts de vista sobre fets de la societat on vivim.

Acció de Team Building amb l'equip professional

El 23 de desembre el centre de gestió de l’Associació Coordinadora Sinergia Social va acollir una felicitació de Nadal molt especial. Totes les persones treballadores que estaven presents es van reunir a la sala d’actes i, després de la benvinguda per part de la directora general, Pepa Arqué, es va passar a la presentació dels equips dels diferents departaments, serveis i projectes.

El conjunt d'entitats de la Coordinadora atén 1.746 infants i joves

El conjunt de les entitats socials han atès l'últim any 2021 un total de 1.746 infants i joves. Un any, que ha continuat marcat per la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19. Tanmateix, des de la Coordinadora hem seguit actuant en els àmbits de l’atenció, la formació, l’ocupació, la gestió i la comunitat de persones en risc d’exclusió, al servei de la Comunitat.

Oportunitats a les persones joves

El Programa de Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés al mercat laboral de persones joves titulades, afavorint una millora de la seva situació laboral i professional.

A la Coordinadora Sinergia Social apostem per aquest projecte i creiem en la necessitat de donar oportunitats a les persones joves. Aquest any s'han incorporat persones joves al nostre equip.

Dades 2020 serveis d'atenció

Presentem les dades d'activitat dels serveis d'atenció a la infància i joventut del conjunt de les entitats de la Coordinadora Sinergia Social. Tot i la crisi generada per la COVID-19, els serveis han mantingut l'activitat presencial. Implementant totes les mesures sanitàries i de prevenció. 

Constatant que són serveis essencials i centrats en les persones en situació de vulnerabilitat. 

Codi Ètic 2021

 

CODI ÈTIC DE L'ASSOCIACIÓ COORDINADORA SINERGIA SOCIAL

L’Associació Coordinadora Sinergia Social està compromesa amb l’adopció de mesures per millorar l’eficiència i la qualitat en la gestió de les diferents entitats que la conformen, vetlla per garantir la seva integritat institucional i la bona governança. Amb aquest objectiu, presenta el seu Codi Ètic.

Pla Estratègic 2021 - 2023

 

L’ Associació Coordinadora Sinergia Social ha elaborat el seu Pla Estratègic 2021- 2023. Aquest Pla és d'aplicació a les 19 entitats que formen part de la Coordinadora. 

Les 5 àrees de serveis:

 

Durant l'any 2020 s'han gestionat una totalitat de 128 projectes.

 

Paraules claus:

 

Atenció, formació, ocupació, gestió i comunitat:

 

Creem la Comissió d’Innovació

La Coordinadora Sinergia Social ha impulsat aquest any 2021 la Comissió d’Innovació.

Un espai per compartir el coneixement i generar idees per identificar oportunitats d’innovació.

Amb més de 30 anys d’experiència contrastada en l’atenció a persones i desenvolupant projectes i programes a la Coordinadora Sinergia Social, com la resta de les organitzacions socials, estem immersos en un entorn VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu) que es caracteritza per una necessitat d’adaptació continua al canvi.