Vés al contingut
Actualitat_Sinergia Social

Actualitat

Impacte ambiental i sostenibilitat

A Sinergia Social treballem dia a dia per a millorar el nostre impacte ambiental i promoure la sostenibilitat dins dels nostres centres i serveis de les entitats que formen part del grup.

Som conscients que la nostra activitat també genera un impacte en el medi ambient i, per tant, portem més de 20 anys, des del 2003, fent accions mediambientals, que s'emmarquen en un pla de sostenibilitat ambiental i que revisem anualment a través del: Pla del Medi Ambient. 

Celebrem el Dia de la Diversitat Cultural amb un dinar de plats del món

El 16 de maig vam fer un dinar, a la Seu de Sinergia Social, per celebrar el Dia de la Diversitat Cultural (que se celebra el 21 de maig a tot el món). Aquell dia, cadascú va portar un plat típic (primer, segon o postres) de la seva regió. Generant un espai de trobada, entre totes les persones treballadores dels diferents departaments i degustant una gran varietat de plats deliciosos i diversos.

 

 

El primer Butlletí de la Coordinadora Sinergia Social

Avui reps el primer Butlletí de la Coordinadora Sinergia Social, que neix amb l’objectiu d’esdevenir un espai més de comunicació entre totes les entitats membres. El Butlletí pretén informar dels projectes, serveis, formacions i novetats de les entitats i expressar punts de vista sobre fets de la societat on vivim.

Acció de Team Building amb l'equip professional

El 23 de desembre el centre de gestió de l’Associació Coordinadora Sinergia Social va acollir una felicitació de Nadal molt especial. Totes les persones treballadores que estaven presents es van reunir a la sala d’actes i, després de la benvinguda per part de la directora general, Pepa Arqué, es va passar a la presentació dels equips dels diferents departaments, serveis i projectes.

El conjunt d'entitats de la Coordinadora atén 1.746 infants i joves

El conjunt de les entitats socials han atès l'últim any 2021 un total de 1.746 infants i joves. Un any, que ha continuat marcat per la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19. Tanmateix, des de la Coordinadora hem seguit actuant en els àmbits de l’atenció, la formació, l’ocupació, la gestió i la comunitat de persones en risc d’exclusió, al servei de la Comunitat. Incrementat prop d’un 10% els projectes que s'han gestionat en el conjunt. 

 

 

Millorem l'ocupabilitat a persones en risc d'exclusió

A través de la Coordinadora Sinergia Social, s'ha incorporat a la plantilla quatre persones en risc d’exclusió social. Els contractes són en l’àmbit de la neteja, la recepció i la cuina, a jornada completa i de durada un any.

Durant aquest temps i dins del seu horari laboral, a aquestes persones treballadores se’ls hi proporcionaran formacions en competències bàsiques, transversals i digitals (amb els seus corresponents certificats) i se’ls hi facilitarà orientació laboral i professional.

Oportunitats a les persones joves

El Programa de Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés al mercat laboral de persones joves titulades, afavorint una millora de la seva situació laboral i professional.

A la Coordinadora Sinergia Social apostem per aquest projecte i creiem en la necessitat de donar oportunitats a les persones joves. Aquest any s'han incorporat persones joves al nostre equip.

Dades 2020 serveis d'atenció

Presentem les dades d'activitat dels serveis d'atenció a la infància i joventut del conjunt de les entitats de la Coordinadora Sinergia Social. Tot i la crisi generada per la COVID-19, els serveis han mantingut l'activitat presencial. Implementant totes les mesures sanitàries i de prevenció. 

Constatant que són serveis essencials i centrats en les persones en situació de vulnerabilitat. 

Codi Ètic 2021

 

CODI ÈTIC DE L'ASSOCIACIÓ COORDINADORA SINERGIA SOCIAL

L’Associació Coordinadora Sinergia Social està compromesa amb l’adopció de mesures per millorar l’eficiència i la qualitat en la gestió de les diferents entitats que la conformen, vetlla per garantir la seva integritat institucional i la bona governança. Amb aquest objectiu, presenta el seu Codi Ètic.

Pla Estratègic 2021 - 2023

 

L’ Associació Coordinadora Sinergia Social ha elaborat el seu Pla Estratègic 2021- 2023. Aquest Pla és d'aplicació a les 19 entitats que formen part de la Coordinadora. 

Les 5 àrees de serveis:

 

Durant l'any 2020 s'han gestionat una totalitat de 128 projectes.

 

Paraules claus:

 

Atenció, formació, ocupació, gestió i comunitat:

 

Creem la Comissió d’Innovació

La Coordinadora Sinergia Social ha impulsat aquest any 2021 la Comissió d’Innovació.

Un espai per compartir el coneixement i generar idees per identificar oportunitats d’innovació.

Amb més de 30 anys d’experiència contrastada en l’atenció a persones i desenvolupant projectes i programes a la Coordinadora Sinergia Social, com la resta de les organitzacions socials, estem immersos en un entorn VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu) que es caracteritza per una necessitat d’adaptació continua al canvi.

Fomentem l'ocupació juvenil

Fomentem l'ocupació juvenil

A la Coordinadora Sinergia Social fomentem l'ocupació dels i les joves mitjançant el programa de Garantia Juvenil per a poder incorporar professionals joves al nostre equip.

25 N

Avui, 25 de novembre celebrem el Dia Internacional de l'eliminació de la violència envers les dones.

La lluita per a la igualtat de tracte i d'oportunitats entre homes i dones per a l'erradicació de qualssevol tipus de violència és una obligació de la ciutadania. Cal que siguem sensibles i impulsem accions per donar visibilitat al fenomen de les micro violències. Hem de prendre consciència del fenomen i adoptar un posicionament ferm contra aquestes situacions gairebé imperceptibles i normalitzades que es poden donar en la vida quotidiana.

Guia de Llenguatge Inclusiu

A la Coordinadora Sinergia Social hem dissenyat una Guia de Llenguatge Inclusiu de gènere. 

L'entitat situa com a objectiu de primer ordre la igualtat entre les persones, i concretament, entre els diferents gèneres. Per aquest motiu i emmarcada en el Pla d'Igualtat, s'ha generat aquesta guia. 

És una eina comunicativa i d'ús intern per a tots els serveis i centres que conformen les entitats membres de la Coordinadora.