Vés al contingut
ODS

Agenda 2030

A Sinergia Social ens impliquem en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides (Agenda 2030).

Les Nacions Unides van aprovar el setembre de 2015 l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, que s’implementa a través de 17 objectius.

Els objectius de desenvolupament sostenible s’interrelacionen entre si, des de Sinergia Social i el grup de les entitats que en formen part, incorporem els desafiaments globals en els nostres serveis i projectes, com ara la pobresa, l'educació de qualitat, la reducció de les desigualtats i la igualtat de gènere.

 

ODS

Impacte

Des de Sinergia Social i les entitats que en formen part estem alineats amb aquests objectius (ODS) i treballem dia a dia, a través del Pla Estratègic, per aconseguir aquestes fites, desplegant les diferents accions.

 • L’anàlisi de l’impacte dels ODS als serveis de Sinergia Social, s’ha fet a partir del Pla Nacional per la implementació de l’Agenda a Catalunya. On queden establerts els 920 compromisos del govern envers cadascun dels ODS.
 • Com que Sinergia Social té un àmbit d’actuació en el territori català, s’han analitzat amb quins d’aquests 920 compromisos impacten els serveis/projectes de les diferents entitats associades i d’aquesta anàlisi ha sortit que impactem en 396 compromisos.
ODS
 • Educació de qualitat

  Educació de qualitat

  ODS4

  Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tothom.  

 • Fi de la pobresa 

  Fi de la pobresa 

  ODS1

  Acabar la pobresa a tot el món.

 • Reducció de les desigualtats

  Reducció de les desigualtats

  ODS10

  La reducció de les desigualtats exigeix un canvi transformador. Cal redoblar els esforços per erradicar la pobresa extrema i la fam, i invertir més en salut, educació, protecció social i ocupació digna, especialment a favor de la gent jove, les persones migrants i altres col·lectius vulnerables.

 • Igualtat de gènere

  Igualtat de gènere

  ODS5

  Es tracta d’erradicar la violència i la discriminació contra les dones, així com d’assegurar que tenen les mateixes oportunitats que els homes en tots els àmbits de la vida. Això vol dir acabar amb totes les formes de violència contra les dones.