Vés al contingut
Dia de la diversitat

II Edició: Celebrem el Dia de la Diversitat Cultural amb un dinar

Dia de la diversitat

El passat 21 de maig vàrem celebrar el Dia de la Diversitat Cultural (que se celebra a tot el món) amb un dinar molt especial a la seu de Sinergia Social. Aquell dia les persones treballadores van portar un plat típic de la seva regió. La trobada va servir per compartir converses i alhora degustar una gran varietat de deliciosos plats.

En aquest sentit, es van poder tastar fins a 22 plats (primers, segons i postres) que anaven des de truites de carabassó i patata fins a una pipirrana, una safata de formatges manxecs o coques de recapte variades, entre altres.

Una vegada es van acabar de tastar els diferents plats es va procedir a fer una votació per escollir els tres millors tenint en compte el gust, la presentació i la dificultat en l’elaboració. El tercer premi se’l va emportar la companya Laia Santos, del departament de comptabilitat i administració, per la seva mussaca, un plat a base d’albergínies típic dels Balcans, la Mediterrània Oriental i l’Orient Pròxim.

El segon premi va ser per a l’exquisit tajin de la Patrícia Peña del departament laboral. El tajin és un tipus de plat cuit en una cassola de fang especial (la que va presentar la Patrícia tenia uns colors molt vius) que té una tapa cònica, també de fang, que fa de xemeneia. Aquest plat és molt freqüent al Marroc i al Magrib, en general.

Finalment, el primer premi se’l va emportar la Noemí Martínez, del departament de comptabilitat i administració, per la seva bastela, un espectacular pastís de pasta de full, farcit de pollastre i fruits secs, típic del Marroc. 


Si els primers i segons plats van ser boníssims, les postres no es van quedar enrere amb delicioses coques; alfajores de maicena, un recepta de l’Argentina; galetes belgues típiques de Sabadell o els famosos pastissets (també anomenats casquetes) de les Terres de l’Ebre, un dolç d’origen islàmic elaborat tradicionalment amb cabell d’àngel.

El fet de treballar en equips amb persones de diferents orígens, personalitats i condicions ofereix l'oportunitat de comunicar-se amb altres cultures, intercanviar noves idees i coneixements, fent que aquestes experiències i punts de vista diversos afavoreixin la creativitat i la innovació. A més, la diversitat cultural representa una riquesa per a la societat i els entorns de treball alhora que és una font de tolerància i de respecte, valors fonamentals per a la convivència i la inclusió social.

La valoració de la celebració va ser molt positiva perquè va permetre compartir els àpats conjuntament i generar sinergies entre els diferents departaments i projectes de l'entitat!