El teixit comunitari, l'eina de treball en territori d'exclusió social

Dimecres 29 d’abril Jornada El teixit comunitari, l’eina de treball en territori d’exclusió social Fundació Casal l'Amic
Dimarts, 7 Abril, 2015
Tipus: 
Fundació Casal l'Amic

L'actual situació d’empobriment dels barris ja en risc d'exclusió social i el deteriorament dels serveis públics, presenta a les entitats del Tercer Sector com una alternativa real per la creació de sinergies entre recursos i població.

Aquestes sinergies presenten el repte de potenciar la intervenció socioeducativa amb la finalitat d’obtenir resultats òptims i estables pel territori; un teixit sociocomunitari que acompanyi tant en les necessitats com en les oportunitats de les persones en el seu entorn.

L’acció comunitària es planteja com una metodologia que ha de permetre reconstruir els vincles comunitaris i afavorir la coordinació entre els actors socials que actuen en els territoris per aconseguir millorar les condicions de vida dels habitants.

Jornada “El teixit comunitari, l’eina de treball en territori d’exclusió social”

Dimecres 29 d’abril Fundació Casal l’Amic, en col·laboració amb altres entitats, organitza la I Jornada “El teixit comunitari, l’eina de treball en territori d’exclusió social”

Amb l’objectiu d’aprofundir sobre aquesta temàtica la jornada s’iniciarà amb dues ponències sobre acció comunitària en barris “desfavorits” i la distribució territorial de la desigualtat. A continuació, diferents entitats compartiran les seves experiències de participació comunitària. Finalment, mitjançant el format de tallers es treballaran diferents aspectes claus per potenciar l’acció comunitària.

L’esdeveniment tindrà lloc a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Podeu consultar el programa complet al següent enllaç; per realitzar les inscripcions (fins al 24 d’abril) i ampliar informació consulteu el web: http://casalamic.org/jornades
 

Comparteix la notícia: