Vés al contingut
Sinergia Social

La Coordinadora Sinergia Social, escollida en la IV edició dels plans de transformació digital

Sinergia Social

Durant aquest mes de maig s’ha donat el tret de sortida a la IV edició dels plans de transformació digital.

L’objectiu del programa és posar en contacte professionals qualificats i entitats socials del tercer sector per acompanyar-les en el seu procés d’elaboració d’una estratègia de transformació digital i adoptar la innovació i la tecnologia en la seva gestió des d’un punt de vista estratègic.

El projecte està organitzat per m4Social, amb el suport d’Enginyers Voluntaris d’Enginyers Industrials de Catalunya i la Fundació Mi grano de Arena. 

Després d’un procés de selecció on hi ha participat un total de 18 entitats, se n’han seleccionat quatre, entre les quals es troba la Coordinadora Sinergia Social, que podrà aprofitar aquesta experiència d’una durada de vuit mesos aproximadament. El programa té com a objectiu consolidar la transformació dels processos interns de l’entitat i optimitzar-los al màxim.

El pla consisteix en una primera anàlisi de l’estat de l’entitat per anar treballant acompanyats d’un enginyer o enginyera voluntària la millora del seu model operatiu. De moment, ja s’han portat a terme dues sessions. En la primera s’ha presentat el marc de treball que es desenvoluparà durant els pròxims mesos i, en la segona, s’han establert les bases del pla de treball amb la tutoria tècnica.

El projecte pretén posar de manifest com es relacionen les persones, els processos i la tecnologia dins l’organització, per tal d’augmentar-ne la seva eficiència i efectivitat, millorar els seus serveis i assolir un major nivell de confiança, transparència i impacte social.

Les tres edicions anteriors han permès que una vintena d’entitats socials hagin iniciat i implementat la seva pròpia transformació digital, de la qual n’han fet una valoració molt positiva i satisfactòria, un cop finalitzat el procés.