Vés al contingut
photo-1557424169-2dfbc683a1c6.jpg

Creem la Comissió d’Innovació

photo-1557424169-2dfbc683a1c6.jpg

La Coordinadora Sinergia Social ha impulsat aquest any 2021 la Comissió d’Innovació.

Un espai per compartir el coneixement i generar idees per identificar oportunitats d’innovació.

Amb més de 30 anys d’experiència contrastada en l’atenció a persones i desenvolupant projectes i programes a la Coordinadora Sinergia Social, com la resta de les organitzacions socials, estem immersos en un entorn VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu) que es caracteritza per una necessitat d’adaptació continua al canvi.

Adaptar-nos a aquest nou entorn implica visió, entesa, claredat i agilitat per donar resposta a les necessitats socials. Entre les accions que ens permetran aquesta adaptació es necessita un Pla Estratègic, lideratge institucional, una visió expansiva i de futur, flexibilitat, tenir actitud, diferenciar-se, aprenentatge i reciclatge continu, models de gestió que simplifiquen processos i participació.

Fruit d’aquesta adaptació des de la Coordinadora s’han de desenvolupar projectes i programes que incorporin la digitalització (de les organitzacions, professionals i les persones usuàries), amb una  triple viabilitat (econòmica, tècnica i social), que incorporin un desenvolupament sostenible, amb una visió equitativa, d’igualtat de gènere i amb innovació social.

És en aquest nou entorn i emmarcada en el desplegament del Pla estratègic 2021-2023 on la Comissió d’Innovació Social comença el seu trajecte aquest mes de gener, amb l’horitzó de la creació d’un laboratori d’idees.

Idees que ens permetin identificar necessitats i oportunitats, impulsar accions innovadores i desenvolupar-les. Amb una visió i incidència transversal en els 5 eixos de desenvolupament de l’entitat: atenció, formació, ocupació, gestió i comunitat.

El  marc conceptual de la “Teoria  del canvi” serà el fonament per a l’elaboració de projectes, programes, metodologia. Integrant diferents visions (multidisciplinàries, internes i externes), incorporant nous coneixements, amb una orientació cap als objectius, amb transparència i construint sistemes d’avaluació que integrin  l’avaluació de l’impacte de la intervenció.

 

THINK TANK, per generar idees que aportin valor afegit!