Vés al contingut
Fundació Persona i Valors

Ampliem l'oferta residencial per a persones grans amb un model familiar

Fundació Persona i Valors

El passat 12 de gener es van iniciar els treballs d’adaptació del terreny que acollirà la futura residència per a persones grans de la població de Castellnou de Seana, a Lleida, i que serà gestionada per la Fundació Persona i Valors. L’Ajuntament de Castellnou de Seana va formalitzar al mes de novembre la cessió dels terrenys municipals a la Fundació per edificar el nou centre geriàtric. 

La cessió s'ha formalitzat per 50 anys, amb l’opció de 25 més prorrogables. El cost d’aquesta actuació està pressupostat en 2 milions d’euros. La previsió és que el centre tingui 40 places i que entri en funcionament el setembre del 2025. 

Aquesta residència se suma a les ja consolidades i gestionades també per la Fundació Persona i Valors, la residència i centre de dia Pare Pacífic de Vilanova de Bellpuig, a la comarca del Pla d’Urgell, amb 55 places i 19 són places públiques des del mes d’octubre, i la ubicada a Cervià de les Garrigues, El Tossalet, a la comarca de Les Garrigues. El Tossalet té un concepte familiar amb 22 places per garantir la màxima qualitat d’atenció a les persones residents i 20 places al centre de dia. 

Així mateix, continuen les obres d’adequació i rehabilitació de l’equipament de Can Santa Digna, ubicat a Llerona, gestionat per la Fundació Mercè Fontanilles, en un nucli de població que forma part de les Franqueses del Vallès, al Vallès Oriental. Aquest centre residencial comptarà amb 35 places i alhora serà un centre de dia per a 20 persones en un entorn natural privilegiat. 

Can Santa Digna és una masia històrica que data del 1635 i amb aquesta actuació es pretén la conservació i protecció del patrimoni històric i natural de la localitat alhora que es contribueix amb la creació de places per a la cura i promoció de l’autonomia de la gent gran.

Finalment, s'està construint una residència per a persones grans a Girona de 32 places, gestionat per la Fundació Oscobe a la masia Can Bellvitge.  

La masia Can Bellvitge forma part de la finca de muntanya de la Fundació Oscobe anomenada finca Ocells Perduts. Aquesta finca es situa a la Vall de la Llémena en plena naturalesa, és una finca activa des de fa més de 30 anys, conté diversos projectes socials vinculats amb l'educació, l'assistència i l'ocupació professional de les persones.

Can Bellvitge és una construcció de finals del segle XVII que va anar augmentant en volums al llarg del temps i de les necessitats. Amb aquesta actuació es pretén la conservació i protecció del patrimoni històric i natural de la localitat alhora que es contribueix amb la creació de places per a la cura i promoció de l’autonomia de la gent gran. 

Les noves residències de gent gran que s'estan construint, juntament amb l'última, El Tossalet, tenen en comú el confort de les instal·lacions, l'atenció personalitzada i l'entorn privilegiat on estan ubicades. Són projectes integrats i totalment cohesionats amb el territori i de col·laboració amb el desenvolupament rural.

La missió dels nostres serveis consisteix a oferir a les persones grans ateses un entorn substitutiu de la llar, millorant el seu benestar físic, psíquic i social i proporcionant una actuació preventiva, progressiva i continuada, adient a les seves necessitats alhora que proporcionem suport a les famílies en l’atenció a persones grans amb dependència. Emmarcat en un model familiar i de proximitat.

Les obres i el disseny del projecte ho està realitzant l'empresa d'Inserció Art Integrat. 


Actualment, el grup disposa de dues residències per a gent gran: El Tossalet i Pare Pacífic, gestionats per la Fundació Persona i Valors.